Hoe verwijder je een sticker van een boek?

Hoe verwijder je een sticker van een boek?

lampolie

Heb jij een boek met een sticker op de kaft? Misschien heb je al geprobeerd om deze te verwijderen en zijn er stickerresten achter gebleven. Er bestaat een manier om deze eenvoudig te verwijderen. Wat heb je hier voor nodig?

  • Blanke lampolie
  • Mes
  • Zachte doek
  • Eventueel een fohn

Het volgende youtube filmpje laat je zien hoe eenvoudig het is, er wordt als eerste stap met een fohn gewerkt. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je deze handeling achterwege laten. Probeer daarna wel zoveel mogelijk resten van de sticker te verwijderen met een ietwat rond en bot mes.
Zelf geef ik de voorkeur om eerst zoveel mogelijk van de sticker te verwijderen met een mes en niet met de fohn te werken..

Dan de volgende stap: het verwijderen van de achtergebleven sticker restanten.
Hiervoor gebruik je een zachte doek en de lampolie. Een paar druppeltjes van deze olie op je doek doen en wrijf/dep hiermee over/op het restant.
Heel even in laten werken en je kunt de sticker resten verwijderen, met het mes en/of de doek. Een en ander hangt van af van het materiaal waarvan de sticker gemaakt is en hoelang deze al op het boek aanwezig is:

Na het verwijderen van de sticker wrijf je de kaft nog even schoon met een schoon deel van de doek. Je zal zien dat deze er dan weer perfect uit ziet.

Tip:
Probeer dit eerst eens uit op bijvoorbeeld een afgeschreven bibliotheekboek om te gaan ervaren hoe dit allemaal werkt.

Zelf gebruik ik deze lampolie en microvezeldoek:


Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>